Ons doel

Madcap maakt content gemaakt door pure interesse in de mensheid. Wanneer het gaat om amusement programma waarin mensen zichzelf testen of er een verslaglegging is bij een bruiloft staat altijd de interesse in de mens voorop. Wanneer een productie of creatie met een open blik wordt gemaakt zorgt dit, na Madcap’s idee, voor een reëel en eerlijk beeld.

Emotie.

Alle producties zijn gemaakt uit één van de zes basisemoties: Vreugde, Verdriet, Angst, Woede, Verbazing en Afschuw. Deze emoties worden gebruikt als uitgangspunt voor een idee. De redactie en content creators zorgen diverse concepten, maar ook de deelnemers kunnen een inspiratie vormen. Madcap werkt met deze emoties, omdat dit zorgt voor een open en eerlijke Madcap Family.

Verhaal.

Het echte verhaal willen wij bereiken. Door te onderzoeken, te ondervragen en aan de lijve te ondervinden proberen wij te snappen wat mensen denken en voelen. Door dit plaatje zo compleet mogelijk te maken proberen wij tot de kern, het echte verhaal, te komen.

Out-of-the-box.

Veel mensen denken in een structurele, maar kleurloze wereld. Wij willen leven in een wereld waarin iedereen vredige variant van zichzelf mag zijn. Met onze content willen wij ons aandeel leveren aan deze wereld. Het aandeel wordt hierdoor vaak out-of-the-box. Geen vooroordelen, geen standaarden en vooral geen opgepoetst beeld. Gewoon zoals het is, gewoon op zijn Madcap’s.

Grensverleggend.

Madcap wil een hoge amusement waarde generen met een maatschappelijk tint. Deze combinatie moet zorgen voor het echte verhaal. Wij gaan verder waar de andere stoppen. Te dichtbij komen is confronterend, maar nodig om te zorgen voor totaal plaatje.